Skip to main content

Dnevni center za brezdomce

Dnevni center za brezdomce je odprt vsak delovni dan dopoldan od 8h do 11h in popoldan od 15h do 20h.

Naše prostore vsak dan obišče povprečno 60 brezdomnih oseb, letno pa se v tem programu zvrsti okoli 700 različnih uporabnikov.

V Dnevnem centru za brezdomce želimo ustvarjati dom, kamor bi lahko vsakdo pripadal in bil sprejet. Brezdomnim nudimo materialno pomoč in oporo pri reševanju različnih stisk. Preko socialne rehabilitacije jih želimo opolnomočiti pri odločitvah za bolj kvalitetno življenje. Na ta način skušamo odpirati prostor, v katerem se lahko brezdomna oseba sooči s problemi, ki so jo pripeljali na ulico, kar je prvi korak pri ponovnem vključevanju v družbo.

DOPOLDANSKE DEJAVNOSTI

Dnevni center za brezdomce.

Dnevni center za brezdomce.

Dopoldnevi so namenjeni skupnemu delu in druženju.
Dan pričenjamo z zajtrkom, ki ga skupaj pripravimo in pojemo za isto mizo. Za nekatere je to prva izkušnja doma, ki ga nikoli niso imeli.
Po zajtrku nadaljujemo z raznovrstnimi delavnicami. Najbolj so obiskane kuharske delavnice. Postali smo že pravi mojstri v peki kruha in raznih sladic, vlaganju zelenjave, pripravi kruhovih cmokov, štrukljev in drugih dobrot.

Organiziramo tudi ustvarjalne delavnice, kjer oblikujemo glino, izdelujemo voščilnice, slikamo, pišemo pesmi in krasimo dnevni center letnemu času primerno.

Pomembno mesto imajo tudi preprosta oravila, kot so pomivanje posode, čiščenje in pospravljanje, ki prostore dnevnega centra spreminjajo v naš skupni dom.

Za podjetje Eurel d.o.o. spenjamo vezice. Delo ni težko, a zahteva, da smo natančni in odgovorni. Skupno delo je priložnost, da se o marsičem pogovorimo in prosti čas kvalitetno izkoristimo.

 

POPOLDANSKE DEJAVNOSTI

Dnevni center za brezdomce.
Dnevni center za brezdomce.

Popoldan se začne s kuharsko delavnico, ki poteka od 15h do 18h. Skupaj pripravimo toplo večerjo za okoli 60 brezdomcev. 

Od 16h do 18h lahko brezdomni prejmejo oblačila in obutev, se stuširajo ter oddajo umazana oblačila za pranje. V tem času se lahko tudi obrijejo, ostrižejo in poskrbijo za osebno higieno. Potekajo tudi družabne igre, različne ustvarjalne delavnice, pogovor in druženje. Ob 18h postrežemo večerjo, ki smo jo skupaj pripravili. Po večerji si ogledamo informativno oddajo, petki pa so rezervirani za filmske večere.

OSEBNI POGOVORI Z INDIVIDUALNIM NAČRTOM DELA

 

Dnevni center za brezdomce.

Strokovni delavci društva smo vedno na razpolago za osebni pogovor in spremljanje. Brezdomnim pomagamo pri urejanju socialnega statusa, vključevanju v sistem zdravstvenega in socialnega varstva, iskanju ustrezne namestitve, reševanju različnih stisk in jim zagotavljamo zagovorništvo.

SKUPNA PRAZNOVANJA IN DRUŽENJE

Dom ustvarjajo tudi skupna praznovanja in druženje. Vsako leto organiziramo več pohodov, literarni večer, delovno akcijo s piknikom, nagradne izlete, miklavževanje in druge manjše dogodke. Tradicionalno že več kot 20 let organiziramo tudi silvestrovanje za brezdomce.  

Dnevni center za brezdomce.

Dnevni center za brezdomce.

Copyright © 2016 Powered By Innovation Theme - All Rights Reserved